מרכיבים (6 מנות)
- 400 גרם נתחי פרגית נקיים, חתוכים לרצועות באורך 2 ס"מ
למשרה
- 1/4 כוס סילאן
- 5 כפות רוטב סויה
לבצק
- 1 חבילה בצק פילו, מופשר
- מעט שמן זית, להברשה
- כ־4 כפות שמן לטיגון
- 2 ענפי מרווה טריים
- שיפודי עץ קצרים או חצאי שיפודים
- 1 בקבוק יין מבעבע יבש מכל סוג שאוהבים
אופן ההכנה
- המשרה: מערבבים בקערה בינונית את הסילאן ואת רוטב הסויה. מוסיפים את נתחי הפרגית, מערבבים ומניחים ל-10-5 דקות.
- הבצק: בינתיים, פורשים על משטח עבודה שני דפי פילו ומברישים בשמן זית. מניחים על דף אחד עלי מרווה ומכסים בדף השני, כששמן הזית פונה כלפי מעלה. חותכים למלבנים בגודל 20X4 ס"מ.
- המילוי: מניחים פיסת פרגית בקצה הצר של כל מלבן, מקפלים פנימה את השוליים שנותרו לכיוון הפרגית ומגלגלים לגלילה. נועצים שיפוד במרכז הגלילה. חוזרים על הפעולה עם כל פיסות הפרגית.
- הטיגון: מחממים במחבת גדולה 4 כפות שמן ומטגנים את אריזות הפילו 4-3 דקות מכל צד, עד הזהבה.
- ההגשה: יוצקים את היין המבעבע לגביעים. מניחים על כל גביע שיפוד פרגית ומגישים מיד.
טיפ
- אפשר להכין את המנה מראש, ולפני ההגשה לחמם אותה כ-5 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.