שימו לב: אם משתמשים בחומוס יבש, מתחילים בהכנה לילה לפני ההגשה.
מרכיבים (8 מנות)
- 1/2 כוס גרגירי חומוס או 1 קופסה של שימורי חומוס
- 1 שקית (500 גרם) קוסקוס מלא מהיר הכנה
- 500 גרם עגבניות שרי, חצויות
- 5-4 כפות שמן זית
- 2 כפות עלי טימין
- מלח
- פלפל שחור
- 1 חבילה (300 גרם) עלי תרד
- 2 שיני שום, קלופות ופרוסות
- 2 גבעולי סלרי עם העלים, פרוסים דק
לרוטב
- 1/3 כוס שמן זית
- 4 כפות מיץ לימון
- 1 כפית חרדל
- 1/2 כפית דבש
- 1 כף מחית לימון כבוש (או לימון כבוש קצוץ)
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- אם משתמשים בחומוס יבש, שורים את הגרגירים בקערה עם מים למשך לילה. מסננים.
- מכינים את הרוטב: שמים את כל מרכיביו בקערה וטורפים.
- מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן.
- מוסיפים את הרוטב לקוסקוס בעודו חם ומערבבים.
- אם משתמשים בחומוס יבש: ממלאים סיר במים (ללא מלח!) מוסיפים את החומוס המסונן, מבירים לרתיחה ומבשלים כ-3-2 שעות, עד לריכוך (אפשר להוסיף למי הבישול כפית סודה לשתייה, ובכך לקצר את משך הבישול בכמחצית). מסננים.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומניחים בה את חצאי עגבניות השרי. יוצקים משמן הזית וזורים טימין, מלח ופלפל.
- אופים 15 דקות עד שהעגבניות משחימות בשוליהן.
- יוצקים את שמן הזית שנותר למחבת ומחממים. מוסיפים את השום ועלי התרד ומטגנים תוך ערבוב עד שהעלים קמלים.
- מוסיפים את החומוס, הסלרי, התרד והעגבניות לקערת הקוסקוס. מערבבים בעדינות ומגישים.