מרכיבים (4 מנות) 

  • 4 בטטות בינוניות בקליפתן 
  • שמן זית 
  • מלח 
  • פלפל שחור  

 

לרוטב  

  • 1/4 כוס שמן זית 
  • 4 כפות חומץ 
  • 1 שן שום, קלופה וכתושה 
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק 
  • 2 כפות שמיר קצוץ דק 
  • 2 כפות נענע קצוצה דק 
  • 2 כפות בצל ירוק קצוץ דק 
  • 1 כף צלפים קצוצים  
  • מלח 
  • פלפל שחור  

 

אופן ההכנה  

  1. שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערית (מוסיפים במלח בזהירות, כי הצלפים מלוחים) ומערבבים.
  2. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  3. שוטפים את הבטטות ומשפשפים את הקליפה. חוצים אותן לאורך ומניחים בתבנית. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-20 דקות, עד שהן רכות אך עדיין מוצקות. מסירים את האלומיניום ואופים עוד 10 דקות עד שפני הבטטות מזהיבים.
  4. מעבירים לצלחת הגשה ויוצקים כף מהרוטב על כל מחצית בטטה. מגישים.