מרכיבים
- צוואר טלה שלם (כ-2 ק"ג)
- 1/2 1 כוסות בורגול
- 1 כוס פריקי (חיטה ירוקה קלויה – להשיג בחלק מהשווקים, רשתות השיווק וחנויות הטבע. אם לא השגתם פריקי, לא נורא – פשוט השתמשו במקומו בכוס בורגול נוספת)
- 2 בצלים
- שמן זית
- עלים מ-2 ענפים של מרווה טרייה
- עלים מ-2 ענפים של רוזמרין
- 6 ענפי טימין טרי
- שיני שום מראש שלם, קצוצות דק
- מלח
- פלפל שחור
- פלפל אנגלי
- בהרט
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-150 מעלות.
- משרים את הבורגול והפריקי בנפרד במים קרים במשך כ-20 דקות.
- קוצצים את הבצל. מטגנים אותו בשמן זית על להבה בינונית-נמוכה עד שהוא שחום ומקורמל. מדי פעם בוחשים.
- קוצצים היטב את המרווה, הרוזמרין והטימין, ומערבבים עם השום ועם מלח, פלפל שחור, פלפל אנגלי ובהרט.
- בעזרת סכין חדה, יוצרים חתך עמוק (עד העצם) לאורך הצוואר. יוצרים חתך דומה גם בצדו השני של הנתח.
- ממלאים את החתכים בתערובת התבלינים, אך משאירים כרבע מהתערובת בצד. סוגרים את החתכים היטב באמצעות קיסמים (אפשר גם לקשור בחוט).
- משפשפים את הנתח בתבלינים שנותרו ובמעט שמן זית.
- מסננים את הבורגול והפריקי וסוחטים אותם היטב, כדי להיפטר ממים מיותרים. מערבבים עם הבצל המושחם ומתבלים במעט מלח ופלפל.
- מניחים זו על גבי זו שתי יריעות גדולות של נייר אלומיניום עבה. מניחים במרכזן את תערובת הבורגול והפריקי ועליה את הצוואר. מקפלים את הקצוות ויוצרים מעטפה אטומה.
- אופים במרכז התנור במשך 5-4 שעות. לקראת סוף האפייה, אפשר לבדוק אם הבשר הגיע למידת הרכות הרצויה: פותחים בזהירות את המעטפה, ומנסים להפריד מהנתח חתיכת בשר עם מזלג. אם הבשר נפרד בקלות - הצוואר מוכן; אם לא – סוגרים היטב את המעטפה וממשיכים באפייה.
- משאירים את המעטפה הסגורה בתנור גם לאחר שמכבים אותו - עד ההגשה (או עד שהבשר מתקרר).
- ההגשה: מפוררים את הבורגול והפריקי במגש, ומניחים עליהם את הצוואר השלם (או נתחי בשר המופרדים מהעצמות).
- מתוך הבלוג של ילנה ויינברג – Yummy Foodies