כרעי עוף עם ירקות שורש ברוטב יין אדום (5 מנות)
מרכיבים
- 1/2 כוס קמח
- 5 כרעי עוף
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות
- 2 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 בצלים אדומים קצוצים דק
- 6 שיני שום פרוסות
- 1 כרישה, החלק הלבן בלבד, קצוצה
- 250 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות
- 3 כוסות יין אדום יבש
- צרור עשבי תיבול - תימין, טרגון, אורגנו - קשורים בחוט שפגט
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מתבלים את הקמח במלח ופלפל, מקמחים את כרעי העוף ומנערים מהקמח העודף.
- מחממים בסיר רחב את שמן הזית ומטגנים את הכרעיים 4 דקות מכל צד עד להזהבה.
- מעבירים לצלחת, מוסיפים לסיר את השורשים, הגזר, הבצל השום והכרישה, מטגנים דקה תוך ערבוב, מוסיפים את חזה האווז ומטגנים כ-3 דקות נוספות.
- מחזירים את נתחי העוף לסיר, מוסיפים את היין וצרור עשבי התיבול, מתבלים שוב במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
- מכסים ומבשלים על להבה קטנה כשעה וחצי, עד שהרוטב מסמיך.
- מגישים עם פירה.
מרק ירקות ואטריות עם כדורי עוף
מרכיבים
לכדורי העוף
- 350 גרם בשר טחון
- 2 בצלים ירוקים קצוצים דק
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 3 כפות פירורי לחם
- 1 ביצה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
למרק
- 3 כפות שמן קנולה
- 2 גזרים מגוררים גס
- 1 בצל קצוץ דק
- 3 גבעולי סלרי קצוצים
- 10 פטריות שמפיניון פרוסות
- 1/2 פלפל אדום חתוך לרצועות
- 6 כוסות מרק עוף צח
- 3 כפות רוטב סויה
- 120 גרם אטריות ביצים דקיקות
- 100 גרם נבטים
- להגשה: כוס פטרוזיליה כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
- מכינים את כדורי העוף: שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה. צרים מהתערובת כדורים קטנים בקוטר 2 ס"מ, מכסים ושומרים שעה במקרר.
- מכינים את המרק: מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את כל הירקות פרט לנבטים ומטגנים כ-10 דקות. מוסיפים את מרק העוף ורוטב הסויה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האטריות והנבטים ומבשלים כ-3 דקות נוספות.
- מוסיפים את כדורי העוף למרק ומבשלים כ-10 דקות על להבה גבוהה. מגישים בתוספת פטרוזיליה או כוסברה קצוצה.
בנטאש - מחית תפו"א ממולאת בבשר ופטריות
מרכיבים
למחית
- 8 תפוחי אדמה בינוניים אדומים קלופים ומרוככים
- קורט כורכום
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף מרק עוף
- 1 ביצה
- 1/2 לימון
למלית
- 1/2 ק"ג בשר טחון
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כף מרק עוף
- 1בצל
- 1 קופסת פטריות חתוכות
- זר פטרוזיליה
לטיגון
- 2 חלבונים
- פירורי לחם
- שומשום/ שומשום שחור
אופן ההכנה
- לאחר קירור תפוחי האדמה מועכים אותם בקערה יחד עם התבלינים והביצה לכדי מחית.
המלית
- מאדים את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את הבשר וממשיכים לאדות עד בישולו.
- מוסיפים את הפטריות והתבלינים, מערבבים עוד שלוש דקות ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.
- מניחים קערית עם מים להרטבת הידיים. לוקחים חופן מהמחית בכף היד בצורה קעורה, מכניסים מעט ממלית הבשר וסוגרים ככדור אליפטי.
הטיגון
- מרתיחים שמן בסיר עמוק.
- טורפים בקערה את שני החלבונים.
- טובלים את הכדורים האליפטיים בחלבונים ומצפים בפירורי הלחם והשומשום.
- מטגנים שניות ספורות בשמן (המלית ותפוחי האדמה כבר מוכנים).
לימונדה לצאת הצום
מרכיבים
- 4 לימונים צהובים ויפים , פרוסים דק ונקיים מגרעינים
- צרור נענע קצוצב
- 2 כפות מי ורדים
- 3/4 כוס סוכר
- מים
- קרח
אופן ההכנה
- מערבבים לימון, נענע מי ורדים וסוכר, ושומרים כ-20 דקות עד שהלימונים מגירים מיץ.
- מוסיפים מים וקרח לפי מידת המתיקות הרצויה.