מרכיבים
- 2 חצילים בינוניים מוצקים ומבריקים
- 1 כוס טחינה גולמית
- מיץ מלימון אחד
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 1/4 כוס מים
- 6 כפות שמן שומשום
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורד
- בצל ירוק
- שומשום שחור
- ג'ינג'ר מוחמץ
אופן ההכנה
- מערבבים את כל חומרי הטחינה. טועמים ומתקנים תיבול.
- קולפים את החצילים וחותכים לאורכם.
- מאדים בעזרת רשת אידוי מבמבוק כ-20 דקות.
- חותכים את החצילים ל-4 ומסדרים בצלחת.
- מזלפים את הטחינה האסייתית, מעטרים בשערות בצל ירוק, שומשום שחור ומגישים עם מעט ג'ינג'ר מוחמץ בצד.