באדיבות "ענבי טלי".
מרכיבים (2 מנות)
- 2 נתחי פילה סלמון, נקיים מעצמות, במשקל 240 גרם כל אחד
- 100 גרם חמאה
- כ-1/4 כוס צימוקים כהים
- 1/2 כוס ענבי מוסקט
- 1 ענף מרווה
- 1 כוס יין לבן מבעבע (למברוסקו, קאווה או שמפניה)
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 1/4 כוס שמנת מתוקה
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מתבלים את הדגים במלח ובפלפל. מחממים במחבת את החמאה ומניחים בה את הדגים כשהעור פונה כלפי מעלה. צולים כ-3 דקות. הופכים את הדגים, מוסיפים את הצימוקים והענבים וצולים כ-2 דקות נוספות.
- מוסיפים את המרווה ואת היין ומבשלים כ-5 דקות, עד שהרוטב מצטמצם מעט והופך לסמיך. מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים כדקה נוספת. מתקנים תיבול אם יש צורך.
- ההגשה: מניחים את הסלמון בצלחת עמוקה ויוצקים עליו מהרוטב.