מרכיבים (ל-6 מנות)
- 4 כפות שמן זית
- 4 שיני שום כתושות
- מיץ מלימון אחד
- 1/2 כוס עלי נענע קצוצים
- 1 כף נענע יבשה
- 2 חצילים קלופים חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
- 1 צרור כוסברה קצוצה
- 1/2 כוס בורגול עבה
- מלח
- פלפל
לרוטב
- 1 כוס יוגורט סמיך
- 1 שן שום
- חופן עלי נענע קצוצה
- 1 כף שמן זית
- 1 כף מיץ לימון
אופן ההכנה
- מחממים את השמן בסיר.
- מוסיפים שום, מיץ לימון, נענע ובורגול, מטגנים 2 דקות.
- מוסיפים 1.5 ליטר מים רותחים ואת החצילים.
- מתבלים במלח ופלפל.
- מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב .
- יוצקים את המרק לקעריות הגשה נאות ומוסיפים מעט מהרוטב.