המרכיבים
- 2 ליטר יוגורט עיזים 4.5%
- 1 גביע שמנת חמוצה
- לחם חיטה מלאה
- 1/2 כוס זעתר
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות מלח
- מלפפון ירוק
- חתיכת בד כותנה נקי
- מסננת וקערה
אופן ההכנה
- בתוך בד לבן ונקי מערבבים את היוגורט עם השמנת והמלח.
- קושרים ותולים מעל הכיור או מניחים בתוך מסננת עם קערה מתחתיה למשך יממה.
- כל 4-5 שעות סוחטים את הבד ומהדקים את הקשר.
- פורסים את הלחם ומכניסים לתנור על-גבי רשת בחום של 180 מעלות עד להשחמה.
- מורחים את הצנים בלבנה, מפזרים קצת זעתר וכמה טיפות שמן זית.
- אורזים בתוך נייר אפייה ועליו נייר סופג עם מלפפון ירוק.