מרכיבים (תבנית טארט בקוטר 28 ס"מ)
לקלתית
- 2 כוסות (280) גרם קמח
- 1/4 כפית מלח
- 190 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
- 1 ביצה טרופה
למלית
- 5 עגבניות בינוניות, חתוכות לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
- מלח
- כ-2 כפות חרדל
- 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
- מעט אורגנו מיובש
- 50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות
אופן ההכנה
הקלתית
- שמים במעבד מזון את הקמח, המלח וקוביות החמאה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק פירורי.
- מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עוד קצת, רק עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק עדיין פירורי, מוסיפים 1 כף מים קרים - ואם הוא דביק מוסיפים מעט קמח.
- מקמחים קלות משטח עבודה. מניחים עליו את הבצק ומרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ. מרימים בזהירות את עלה הבצק ומניחים בתבנית. משטחים ומהדקים לתחתית ולדפנות. מחוררים בכמה מקומות במזלג ומאחסנים במקפיא 20 דקות.
הרכבת הפאי
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מסדרים את העגבניות על מגש, מתבלים במלח ומשהים דקות אחדות להגרת נוזלים. סופגים את הנוזלים מהעגבניות בנייר סופג.
- מוציאים את הקלתית מהמקפיא. מורחים עליה את החרדל, מפזרים את הגבינה הצהובה ומסדרים מעל את פרוסות העגבניות כשהן חופפות קצת.
- מפזרים על העגבניות את האורגנו ואת קוביות החמאה.
- אופים כ-35 דקות, עד שהבצק מזהיב.
- מצננים כמה דקות לפני ההגשה.