מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"
המרכיבים
לבצק הבריטן
- 100 גרם חמאה
- 100 גרם סוכר
- 2 חלמונים
- 140 גרם קמח
- 4 גרם אבקת אפייה
- קורט מלח
לקרם הווניל
- 1/2 מיכל שמנת מתוקה
- 1/2 כוס חלב
- 40 גרם אבקת אינסטנט פודינג וניל
לקישוט
- תותים טריים
אופן ההכנה
- בצק הבריטן: מערבבים את כל מרכיבי הבצק רק עד שמתקבל בצק אחיד. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-1/2 שעה. מרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ וקורצים לגודל הרינג.
- אופים ב-170 מעלות כ-20 דקות.
- קרם הווניל: מקציפים את חומרי הקרם לקצף יציב.
- הרכבה: מורחים על גבי בצק הבריטן האפוי שכבה של 1 ס"מ ומפזרים מעל את חצאי התותים.
- אם רוצים אפשר להבריש בג'לי תות חם ולהגיש.