פלפלי שושקה ממולאים
המרכיבים
- 1 חבילה פלפל שושקה קטנים צהובים
- 1 כוס אורז לבן מבושל
- 1 קופסה טונה בשמן זית
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף נענע קצוצה
לרוטב
- 2 שיני שום כתושות
- 5 עגבניות תמר חתוכות לקוביות
- שמן זית
- 1/2 כפית סוכר לייט
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 10 עגבניות תמר חצויות
- 1 כף רסק עגבניות
- 1/2 כוס מים או ציר ירקות
- 2 פלפלים אדומים בינוניים קצוצים
לקישוט
- 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
אופן ההכנה
- קולים את פלפלי השושקה בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך 6 דקות. מוציאים, מצננים מעט ומסירים את חלקם העליון. מנקים את הפלפלים מזרעים ומניחים בצד.
- מניחים אורז מבושל בקערה ומוסיפים טונה, כוסברה ופטרוזיליה. מתבלים במלח ופלפל שחור.
- ממלאים את הפלפלים בתערובת ואופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
- מניחים בסיר את כל מרכיבי הרוטב, מוסיפים רבע כוס מים ומביאים לרתיחה. מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון טוחנים היטב ומסננים.
- הגשה: יוצקים מעט מהרוטב לצלחת עמוקה, מניחים פלפל ממולא ומקשטים במעט בצל ירוק.