קבבוני טונה על מצע סלק אפוי ברוטב יוגורט
המרכיבים
1 סלק בינוני פרוס לפרוסות בעובי ס"מ 1
3 כפות שמן זית
מלח גס
לקבבונים
2 קופסאות טונה בשמן זית
1 בצל יבש בינוני קצוץ
1 שן שום כתושה
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
1 כפית פפריקה גרוסה
קורט מלח גס
פלפל שחור גרוס
קורט כמון
2 כפות פירורי לחם יבש
1/2 כפית חרדל דיז'ון
לסלט אבוקדו
- 1 אבוקדו, קלוף וחתוך לקוביות
- 1/2 כפית פלפל אדום חריף, קצוץ לקוביות קטנות
- 1 בצל סגול קטן קצוץ
- 1 לימון סחוט
- מלח ופלפל שחור גרוס
לרוטב יוגורט
- 1 גביע יוגורט
- 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
- מעט מיץ לימון
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- מניחים את פרוסות הסלק על תבנית אפייה שששומנה קלות בשמן זית, מפזרים מעל מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-15 דקות. מוציאים ומצננים.
- מכניסים למעבד מזון: טונה, בצל, שן שום, פטרוזיליה וכוסברה, מלח, פלפל וכמון ומעבדים לתערובת חלקה. מוסיפים לתערובת פירורי לחם וחרדל ומערבבים היטב. יוצרים כדורים מהתערובת, מחממים מעט שמן זית במחבת טפלון ומטגנים קלות מכל צד עד להזהבה.
- סלט אבוקדו: מניחים בקערה אבוקדו קצוץ, פלפל חריף, בצל סגול, כוסברה, מיץ לימון מלח ופלפל ומערבבים.
- רוטב יוגורט: יוצקים את היוגורט לקערה, מוסיפים בצל ירוק, מעט מיץ לימון, מלח ופלפל ומערבבים.
- הגשה: מסדרים בצלחת פרוסות של סלק אפוי, מעל מניחים קבבוני טונה, יוצקים רוטב יוגורט ומגישים.