מרכיבים
לבסיס
- 50 גרם קורנפלקס
- 50 גרם שוקולד לבן
- 10 גרם חמאה
לגלידת אגוזי לוז
- 250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה, מוקצפת
- 50 גרם מחית נוגט אגוזי לוז
- 50 גרם שוקולד לבן
לגלידת וניל
- 500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה
- 1 מקל וניל (או כפית תמצית וניל)
- 150 גרם שוקולד לבן
- 1 כף אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל
לציפוי
- 200 גרם שוקולד לבן מומס
- 1 כף שמן זית
כלים
- תבנית בקוטר 12 ס"מ (לחלופין, אפשר ליצור עיגול בקוטר זהה באמצעות נייר שקף)
- תבנית בקוטר 20 ס"מ
- אפשרות: אקדח צבע ביתי (להשיג בחנויות כלי בית)
אופן ההכנה
הבסיס
- ממיסים את השוקולד הלבן והחמאה, יוצקים על הקורנפלקס ומערבבים.
- מניחים את התערובת בתבנית הקטנה, מיישרים ומקפיאים (אם משתמשים בנייר שקף - מעמידים אותו על צלחת שרופדה בנייר אפייה ומשטחים בו את התערובת).
גלידת אגוזי הלוז
- ממיסים את השוקולד הלבן ומערבבים עם הנוגט.
- מקפלים לשוקולד את הקצפת עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים על הבסיס שבתבנית הקטנה ומקפיאים.
גלידת הווניל
- מרתיחים 1 מכל שמנת מתוקה ומקל/תמצית וניל ויוצקים לקערה עם השוקולד הלבן. מערבבים לאחידות ומקררים שעתיים.
- מקציפים את מכל השמנת השני עם האיסטנט וניל ומקפלים לתערובת הקרה.
ההרכבה
- משחררים בזהירות את הבסיס והגלידה מהתבנית הקטנה, ומניחים אותם במרכז התבנית הגדולה.
- יוצקים את תערובת גלידת הווניל לתוך התבנית, כך שהיא תכסה את גלידת האגוזים. מקפיאים.
הציפוי
- מערבבם את השוקולד והשמן (השמן מעניק לתערובת גמישות וברק).
- מחלצים בזהירות את העוגה מהתבנית ומניחים אותה על רשת. מצפים אותה בעזרת מברשת או סכין רחבה. לחלופין, אפשר להשתמש באקדח צבע ביתי כדי לרסס את העוגה בציפוי.