מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים".

 

מרכיבים

 

לבסיס

  • 50 גרם קורנפלקס
  • 50 גרם שוקולד לבן
  • 10 גרם חמאה

 

לגלידת אגוזי לוז

  • 250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה, מוקצפת
  • 50 גרם מחית נוגט אגוזי לוז
  • 50 גרם שוקולד לבן

 

לגלידת וניל

  • 500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה
  • 1 מקל וניל (או כפית תמצית וניל)
  • 150 גרם שוקולד לבן
  • 1 כף אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל

 

לציפוי

  • 200 גרם שוקולד לבן מומס
  • 1 כף שמן זית

 

כלים

  • תבנית בקוטר 12 ס"מ (לחלופין, אפשר ליצור עיגול בקוטר זהה באמצעות נייר שקף)
  • תבנית בקוטר 20 ס"מ
  • אפשרות: אקדח צבע ביתי (להשיג בחנויות כלי בית)

 

אופן ההכנה

 

הבסיס

  1. ממיסים את השוקולד הלבן והחמאה, יוצקים על הקורנפלקס ומערבבים.
  2. מניחים את התערובת בתבנית הקטנה, מיישרים ומקפיאים (אם משתמשים בנייר שקף - מעמידים אותו על צלחת שרופדה בנייר אפייה ומשטחים בו את התערובת).

 

גלידת אגוזי הלוז

  1. ממיסים את השוקולד הלבן ומערבבים עם הנוגט.
  2. מקפלים לשוקולד את הקצפת עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. יוצקים על הבסיס שבתבנית הקטנה ומקפיאים.

 

גלידת הווניל

  1. מרתיחים 1 מכל שמנת מתוקה ומקל/תמצית וניל ויוצקים לקערה עם השוקולד הלבן. מערבבים לאחידות ומקררים שעתיים.
  2. מקציפים את מכל השמנת השני עם האיסטנט וניל ומקפלים לתערובת הקרה.

 

ההרכבה

  1. משחררים בזהירות את הבסיס והגלידה מהתבנית הקטנה, ומניחים אותם במרכז התבנית הגדולה.
  2. יוצקים את תערובת גלידת הווניל לתוך התבנית, כך שהיא תכסה את גלידת האגוזים. מקפיאים.

 

הציפוי

  1. מערבבם את השוקולד והשמן (השמן מעניק לתערובת גמישות וברק).
  2. מחלצים בזהירות את העוגה מהתבנית ומניחים אותה על רשת. מצפים אותה בעזרת מברשת או סכין רחבה. לחלופין, אפשר להשתמש באקדח צבע ביתי כדי לרסס את העוגה בציפוי.