סלט עוף ואטריות שעועית
המרכיבים
- 1/2 חבילה אטריות שעועית שקופות
- 200 גרם חזה עוף או פרגית
- 1 פלפלון צ'ילי
- 5 עלי בזיליקום
- 5 עלי נענע
- 1 שן שום
- 1 כף שמן שומשום
- 2 כפות שמן זית בתרסיס
- 1 לימון סחוט
- 1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
- משרים את האטריות במים פושרים למשך 15 דקות.
- מסננים את האטריות ומערבבים עם כף שמן שומשום.
- מטגנים את החזות במחבת עם שמן זית, 2 דקות מכל צד.
- מצננים את החזות וקוצצים לרצועות. קוצצים נענע, בזיליקום, שום וצ'ילי ומוסיפים לתערובת.
- מוסיפים מיץ לימון, מתבלים במלח, מערבבים היטב ומגישים.
עופיונים בלימונים כבושים עם אריסה
המרכיבים
- 2 עופיונים במשקל 150 גרם כל אחד
- 4 כפות שמן זית
- מיץ לימון
- 1 כף אריסה
- 4 כפות לימונים כבושים
- פלפל שחור גרוס
- מלח
אופן ההכנה
- מניחים את העופיונים בתבנית, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומפזרים מעל עלי רוזמרין.
- מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות למשך חצי שעה, עד שהעופיונים מבושלים.
- מערבבים לימונים כבושים עם אריסה ומיץ הלימון. מורחים את העופיונים מכל הצדדים ברוטב ומגישים.
עוף באננס
מתכון של לילך קפלן
המרכיבים
- 2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים
- 1/4 כפית מלח
- 2 חזות עוף
- 50 גרם חמאת בוטנים
- 100 גרם שזיפים שחורים
- חצי קופסא (400 גרם) נתחי אננס מסוננים
- 1/4 כוס מנוזלי השימור של האננס
- 50 גרם תרכיז מיץ תפוזים קפוא
אופן ההכנה
- חותכים את תפוחי האדמה. מרפדים תבנית עם נייר אפיה בפרוסות תפוחי אדמה וממליחים. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
- חותכים את חזה העוף לרצועות ומורחים אותן בחמאת בוטנים. מניחים את רצועות העוף על תפוחי האדמה, חותכים שזיפים לחצי ומפזרים מסביב לעוף שבתבנית יחד עם נתחי האננס.
- מערבבים בקערית את מיץ התפוזים ומיץ האננס, יוצקים את הרוטב על העוף והפירות שבתבנית.
- אופים כשעה, עד להשחמת העוף. הופכים פעם אחת במהלך האפייה.