מתוך התוכנית "אוכל של בית"
המרכיבים
- 4 כרעי עוף ללא עצמות (מבקשים מהקצב שיעשה זאת)
למרינדה
- מיץ מלימון
- 5 כפות חומץ
- 3 שיני שום כתוש
- 3 כפות שמן
- 3 כפות פפריקה מתוקה
- מלח
- פלפל שחור
- בהרט
- כמון
לאורז
- 1 כוס אורז
- 3 כפות שמן
- מלח
- 1/2 כפית כורכום
- 2 כוסות מים
- חופן פטרוזיליה
- 100 גרם צנוברים
- ירקות שורש חתוכים
אופן ההכנה
- מערבבים את מרכיבי המרינדה בבלנדר מוט. משרים את הכרעיים במרינדה למשך שעה.
- משחימים את הצנוברים במחבת עם מעט שמן. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
- מטגנים את האורז בסיר כדקה, מוסיפים את התבלינים ואת המים ומביאים לרתיחה. מקטינים להבה למינימום, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15 דקות.
- מוסיפים לאורז את הצנוברים ואת הפטרוזיליה ומערבבים היטב. ממלאים את הכרעיים בתערובת וסוגרים את הקצוות בקיסמים.
- מסדרים את הכרעיים בתבנית, יוצקים מעל שמן זית, מוסיפים את הירקות הטריים ומכסים את התבנית בנייר אלומיניום. מכניסים לתנור שחומם לחום של 200 מעלות ל-50 דקות.
- מסירים את נייר האלומיניום ומחזירים את התבנית לתנור עד להשחמה.