מרכיבים (תבנית בקוטר 24 ס"מ)
לבצק הפריך
- 300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח
- 175 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות קטנות
- 30 גרם (3 כפות) אבקת סוכר
- 3 כפות מי קרח
למלית
- 3 חלמונים
- 1 קופסת שימורים קטנה (400 גרם) של חלב מרוכז ממותק
- 1/2 כוס מיץ לימון (כ-3 לימונים סחוטים)
- קליפה מגוררת של לימון אחד
למרנג
- 3 חלבונים
- 3 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה
הבצק
- שמים את הקמח, החמאה והסוכר במעבד מזון עם להב פלסטיק. מעבדים בכמה פולסים קצרים עד שמקבלית תערובת פירורית. מוסיפים את המים ומעבדים בעוד כמה פולסים קצרים עד שנוצר כדור בצק.
- עוטפים את הבצק בפלסטיק נצמד ומניחים במקרר כחצי שעה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- משמנים תבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ.
- מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעיגול שקוטרו גדול מעט מזה של התבנית.
- מניחים את הבצק בתבנית ומהדקים אותו לתחתית ולשוליים. דוקרים במזלג, מכסים בנייר אפייה ומניחים על הנייר שעועית יבשה (היא תשמש משקולת ותמנע מהבצק להתרומם בזמן האפייה).
- אופים במשך כ-20 דקות. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר.
המלית
- מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.
- מקציפים במיקסר את החלמונים עד שהם תופחים מעט. מוסיפים תוך כדי הקצפה את החלב המרוכז, את מיץ הלימון ואת קליפת הלימון המגוררת.
- יוצקים על הקלתית ואופים במשך כ-20 דקות, עד שהמלית נראית יציבה אך היא עדיין מעט רוטטת. מוצאים מהתנור.
המרנג
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף קשה, יציב ומבריק. מצפים את פני העוגה בקצף: אפשר למרוח אותו באמצעות מלית, או להשתמש בשק זילוף כדי ליצור כוכבים, "שפיצים" או ספירלה.
- אופים כ-10 דקות, או עד שפני המרנג מזהיבים מעט.
- מתוך הבלוג של מירי גולדנפלד ויוחי מנדיל - אליוליני