מתוך התוכנית "מיקי שמו אופה מהלב".
מרכיבים
10-8 מנות בתבניות אישיות בקוטר 7 מ"מ
לגנאש השוקולד
- 100 מ"ל (1/2 כוס פחות 1 כף) חלב
- 200 גרם שוקולד מריר
- 60 מ"ל (1/4 כוס) קוניאק או רום
- 30 גרם חמאה
לסופלה
- 250 גרם שוקולד מריר
- 200 גרם חמאה
- 6 חלמונים
- 6 חלבונים
- 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
- קורט מלח
אופן ההכנה
הגנאש
- שמים את השוקולד בקערה. מרתיחים את החלב ויוצקים לקערת השוקולד. משאירים לדקותיים ומערבבים עד לאחידות. מצננים כ-10 דקות.
- מוסיפים את הקוניאק ומערבבים היטב.
- מוסיפים את החמאה ומעבדים עם בלנדר מוט.
- יוצקים לתבנית קוביות קרח (צריך שיהיו 10 קוביות שוקולד) או לשקעים מסיליקון בקוטר 5 ס"מ.
- מקפיאים במשך שלוש שעות לפחות, עד שהשוקולד קפוא לחלוטין.
הסופלה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- ממיסים את השוקולד והחמאה, ומערבבים לאחידות. מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד שהם נטמעים בתערובת.
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר והמלח לקצף יציב.
- מקפלים את קצף החלבונים לתוך תערובת השוקולד.
- יוצקים מתערובת הסופלה לתבניות אפייה אישיות בקוטר 7 ס"מ עד למחצית מגובהן. מניחים בכל תבנית קובייה של גנאש שוקולד. יוצקים מעל את יתרת תערובת הסופלה עד ל-3/4 מגובה התבניות.
- אופים 14 דקות ומגישים מיד.