מתוך התוכנית "מיקי שמו אופה מהלב".
מרכיבים (לכ-60 עוגיות)
- 200 גרם (1 ו-1/2 כוסות) קמח
- 1 ו-1/2 כפיות (1 שקית של 10 גרם) אבקת אפייה
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
- 1 שקית (10 גרם) סוכר וניל
- 70 גרם (1/2 כוס) שקדים קלויים
- 60 גרם (1/2 כוס) אגוזי לוז קלויים
- גרידה מלימון או מתפוז קטן
- 2 ביצים במידה L
- קורט מלח
אופן ההכנה
- מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה.
- מוסיפים לקערה את הסוכר, סוכר הווניל, שקדים, אגוזי לוז, גרידת לימון ומערבבים היטב.
- טורפים את הביצים ומוסיפים אותן לקערה עם כל החומרים ולבסוף את המלח.
- מוציאים את הבצק לשולחן עבודה מעט מקומח וממשיכים ללוש לזמן קצר באופן ידני עד התחברות של כל החומרים לבצק אחיד.
- יוצרים 2 גלילים ומעבירים אותם מיד לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים אותם במרווחים של 10 ס"מ אחד מן השני כי העוגיות מתרחבות באפייה. מכניסים למקרר לחצי שעה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-30 דקות.
- מצננים, פורסים לפרוסות בעובי של עד 1 ס"מ ומסדרים על גבי תבנית האפייה כמעט ללא מרווחים.
- מורידים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות ואופים 10 דקות נוספות עד שהעוגיות יבשות.
- מצננים כ-15 דקות ומכניסים לצנצנת. העוגיות נשמרות לזמן ממושך – עד למעלה מחודש ימים.