מתוך התוכנית "ארוחת שבת".

 

מרכיבים

 

לבצק

  • 350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח מנופה
  • 2 כפות שמן
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) מים
  • 1חלמון
  • 2 טיפות תמצית ורדים
  • קורט מלח

 

למלית

  • 500 גרם שקדים מולבנים
  • 350 גרם (3/4 1 כוסות) סוכר
  • 1 חבילה סוכר וניל
  • 1 כף גרידת לימון
  • 3 חלמונים
  • 2 חלבונים מוקצפים קלות

 

לקישוט

  • סוכריות צבעוניות
  • סוכריות מוכספות

 

אופן ההכנה

  1. הבצק: מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את השמן, המים, החלמונים, תמצית הורדים והמלח.
  2. מוסיפים בהדרגה את הקמח, ומעבדים לבצק קשה ופירורי.
  3. מכדררים את הבצק ומחלקים אותו ל-6 חלקים.
  4. מכוונים מכונה לרידוד למצב עבה ומרדדים את חלקי הבצק עד שהם הופכים חלקים ומבריקים.
  5. מכוונים את מכונת הרידוד דק מאוד (נקב אחד לפני האחרון) ומרדדים בהדרגה את חלקי הבצק עד לקבלת עלים דקים. מניחים את העלים על בד כותנה.
  6. בעזרת חותכן עגול בקוטר 5 ס"מ קורצים עיגולים מעלי הבצק בעודם לחים.
  7. אוספים את עיגולי הבצק כשהם עדין לחים לקבוצות של עשר יחידות.
  8. מפרידים בין קבוצה לקבוצה על ידי יריעת ניילון.
  9. שומרים את  העיגולים הקרוצים בקופסה סגורה במקרר עד גמר העבודה. בצורה זו עיגולי הבצק שומרים על לחות, דבר הכרחי לעיצוב המספן.
  10. המלית: טוחנים את השקדים המולבנים עם הסוכר במעבד מזון ,מוסיפים את סוכר הווניל וגרידת לימון וממשיכים לטחון.
  11. מעבירים את תערובת השקדים לקערה, מוסיפים את החלמונים ומערבבים. מוסיפים את החלבונים המוקצפים קל ומערבבים עד התמזגות התערובת.
  12. המספן: מעצבים את עיגולי הבצק בתוך תבניות למספן (נמכרות בחנויות לכלי אפייה). מעבירים את המילוי לשקית זילוף ומזלפים לתבניות המספן.
  13. מעטרים בסוכריות צבעוניות ומוכספות. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות עד להשחמה קלה. מצננים ומאחסנים בכלי אטום.