מתוך התוכנית "ארוחת שבת".
מרכיבים
לבצק
- 350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח מנופה
- 2 כפות שמן
- 3/4 כוס (180 מ"ל) מים
- 1חלמון
- 2 טיפות תמצית ורדים
- קורט מלח
למלית
- 500 גרם שקדים מולבנים
- 350 גרם (3/4 1 כוסות) סוכר
- 1 חבילה סוכר וניל
- 1 כף גרידת לימון
- 3 חלמונים
- 2 חלבונים מוקצפים קלות
לקישוט
- סוכריות צבעוניות
- סוכריות מוכספות
אופן ההכנה
- הבצק: מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את השמן, המים, החלמונים, תמצית הורדים והמלח.
- מוסיפים בהדרגה את הקמח, ומעבדים לבצק קשה ופירורי.
- מכדררים את הבצק ומחלקים אותו ל-6 חלקים.
- מכוונים מכונה לרידוד למצב עבה ומרדדים את חלקי הבצק עד שהם הופכים חלקים ומבריקים.
- מכוונים את מכונת הרידוד דק מאוד (נקב אחד לפני האחרון) ומרדדים בהדרגה את חלקי הבצק עד לקבלת עלים דקים. מניחים את העלים על בד כותנה.
- בעזרת חותכן עגול בקוטר 5 ס"מ קורצים עיגולים מעלי הבצק בעודם לחים.
- אוספים את עיגולי הבצק כשהם עדין לחים לקבוצות של עשר יחידות.
- מפרידים בין קבוצה לקבוצה על ידי יריעת ניילון.
- שומרים את העיגולים הקרוצים בקופסה סגורה במקרר עד גמר העבודה. בצורה זו עיגולי הבצק שומרים על לחות, דבר הכרחי לעיצוב המספן.
- המלית: טוחנים את השקדים המולבנים עם הסוכר במעבד מזון ,מוסיפים את סוכר הווניל וגרידת לימון וממשיכים לטחון.
- מעבירים את תערובת השקדים לקערה, מוסיפים את החלמונים ומערבבים. מוסיפים את החלבונים המוקצפים קל ומערבבים עד התמזגות התערובת.
- המספן: מעצבים את עיגולי הבצק בתוך תבניות למספן (נמכרות בחנויות לכלי אפייה). מעבירים את המילוי לשקית זילוף ומזלפים לתבניות המספן.
- מעטרים בסוכריות צבעוניות ומוכספות. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות עד להשחמה קלה. מצננים ומאחסנים בכלי אטום.