מתוך התוכנית "אוכל של בית"
המרכיבים
- 1 מושט בגודל בינוני
- קמח
- 2 עגבניות פרוסות
- 1 בצל חתוך לרצועות
- 1 לימון חתוך לעיגולים
- 1 גמבה חתוכה לרצועות
- 5 שיני שום קלופות
- 2 ענפי רוזמרין
- מלח
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית בהראט
- 1/2 כפית פלפל לבן
- 2 כפות עמבה
- 3 עלי דפנה
- 4 כפות שמן אבוקדו
אופן ההכנה
- מפזרים קמח על הדג, משפשפים כדי לנקות ולאחר מכן שוטפים במים זורמים.
- מניחים מלבן גדול של נייר אלומיניום על תבנית אפייה ומעל מניחים את הדג. מתבלים את הדג בתבלינים.
- חותכים 5 חריצים בדג ומכניסים לתוכם את שיני השום.
- ממלאים את הדג בחלק מהירקות ומפזרים מסביב את השאר. יוצקים מעל את השמן.
- מרימים את שולי יריעת נייר האולימיניום ומקפילם כך שנוצרת חבילה אטומה שבתוכה הדג. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-40 דקות.