איקרה
המרכיבים
- 400 גרם ביצי דגים (אינטיאס או בורי), מנוקות מהקרום החיצוני
- 2 בצלים לבנים בינוניים
- 1 כפית גדושה מלח
- 2 ליטר שמן צמחי
- מיץ לימון
אופן ההכנה
- מניחים את ביצי הדגים, המלח והבצל בקערת מעבד מזון.
- מעבדים לעיסה חלקה ומזלפים בהדרגה את השמן עד קבלת ממרח במרקם של מיונז.
- מוסיפים מעט מיץ לימון ומתקנים תיבול אם צריך.
סלט תפוחי אדמה בלימון
המרכיבים
- 4 תפוחי אדמה
- מיץ סחוט מ-2 לימונים
- 1 כפית גרידת לימון
- 2 כפות סלרי קצוץ
- 2 כפות שמן אבוקדו
- 2 כפות עלי זעתר טרי מטוגן
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה כשעה על אש קטנה, עד שהם רכים. מצננים, קולפים ומועכים בעזרת מזלג לפירה גס.
- מוסיפים את שאר המרכיבים לתפוחי האדמה, מערבבים ומגישים.
סלט עגבניות טריות וצלויות
המרכיבים
- 10 עגבניות שרי תמר
- 10 עגבניות שרי צהובות
- 10 עגבניות שרי מיובשות
- 10 עגבניות מיובשות
- 10 עגבניות שרי רגילות
- 1 כף מיץ לימון
- 4 כפות שמן אבוקדו
- 1 כף נענע מיובשת
- 1 כף זעתר מיובש
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- חוצים את עשרת עגבניות השרי הרגילות ומניחים בתבנית שרופדה בנייר אפייה. צולים במשך 10 דקות בתנור שחום לחום המקסימלי. מוציאים, מצננים ומניחים בקערה.
- חוצים את שאר העגבניות ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומגישים.
אנשובי עם בצל וטבסקו
המרכיבים
- 1 קופסת אנשובי משומר
- 2 כפות בצל אדום קצוץ
- מיץ מלימון אחד
- כמה טיפות טבסקו
- מלפפון טרי
אופן ההכנה
- מסננים את האנשובי מהשמן. מערבבים את הבצל, מיץ הלימון והטבסקו.
- מוסיפים את האנשובי המסונן ומערבבים בעדינות. פ
- ורסים את המלפפונים לאורך לפרוסות רחבות ומסדרים על צלחת. מסדרים על הפרוסות את האנשובי ומגישים.
לביבות שקדים רוטב יוגורט
מתכון של אלישבע מזיא
המרכיבים
- 250-300 גרם שקדים טחונים
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 גזר גדול, מגורר בפומפייה גסה
- 1 גבעולי סלרי קצוצים דק
- 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית מלח
- ביצה
- 1/2 כוס קמח מלא
- פלפל שחור
לרוטב
- צרור בצל ירוק
- צרור עירית
- צרור נענע
- 2 שיני שום כתושות
- יוגורט עזים
אופן ההכנה
- מערבבים היטב את כל מרכיבי הלביבות בקערה.
- יוצרים לביבות שטוחות, ומטגנים במעט שמן עד השחמה. מוציאים ומניחים על צלחת שרופדה בנייר סופג.
- הרוטב: קוצצים את עשבי התיבול, מערבבים עם השום הכתוש והיוגורט ומגישים לצד הלביבות.