מתוך התוכנית "מיקי שמו אופה מהלב"
המרכיבים
קרם קוקוס
- 250 מ"ל חלב
- 250 מ"ל חלב קוקוס
- 2 כפיות תמצית וניל איכותית/ 2 מקלות וניל
- 5 חלמונים
- 50 גרם קורנפלור
- 100 גרם סוכר
- 50 גרם חמאה
- 50 גרם ליקר קוקוס (לא חובה)
- 100 גרם ריבת חלב
- 1 מיכל שמנת מתוקה מוקצפת לקצפת
לציפוי
- 200 גרם שוקולד לבן איכותי
- 20 גרם פקאן קלוי שבור
אופן ההכנה
- מניחים בסיר חלב, חלב קוקוס ותמצית וניל ומביאים לרתיחה.
- מערבבים בקערה חלמונים, סוכר וקורנפלור. מעבירים לסיר ומבשלים תוך ערבוב מתמיד עד שהתערובת מבעבעת.
- מוסיפים את ליקר הקוקוס, מערבבים ומצננים.
- מוסיפים את החמאה ומערבבים עם בלנדר מוט. מקררים כשעה.
- מקפלים את הקצפת לתערובת ומזלפים לתבנית ה"מאגנום" עד חצי גובה.
- מזלפים לתבנית שכבה של ריבת חלב. ממשיכים לזלף מהקרם עד שיא גובה ומקפיאים.
- ממיסים את השוקולד ומכניסים לכלי קיבול גלילי.
- טובלים כל ארטיק בציפוי ומניחים על גבי תחתית מלבנית צר מקרטון זהב.
- מניחים קוביית שוקולד לבן דקה ומגישים.