מתוך התוכנית "אוכל של בית"
המרכיבים
- 6 תפוחי אדמה גדולים, קלופים
- 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
- 1 בצל קטן חתוך דק
- מלח
- פטרוזיליה
- 3 כפות שמן זית
- שמן לטיגון
- בהרט
אופן ההכנה
- מבשלים את תפוחי אדמה בסיר אידוי או במי מלח עד שהם רכים. מסננים.
- מעבירים את תפוחי האדמה לבלנדר ומועכים לפירה. מוסיפים שמן זית ומלח ומערבבים.
- משמנים מחבת בשמן ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף.
- מוסיפים למחבת את הבשר, המלח, הבהרט והפטרוזיליה ומטגנים תוך ערבוב עד שהבשר מבושל.
- מסדרים בתבנית חצי מכמות הפירה. מעל מסדרים את הבשר ומכסים במחצית הנותרת של הפירה.
- מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות ואופים עד השחמה.