מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"
המרכיבים
לבצק
- 250 גרם קמח
- 25 גרם שמן
- מעט סוכר
- מעט מלח
- 120 מ"ל מים
למלית
- 100 גרם חמאה או מרגרינה רכה
- 30 גרם סוכר
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 לימון מגוררת
- 3 חלמונים
- 100 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים
- 3 כפות פירורי עוגות (או פתי בר)
- 3 חלבונים
- 30 גרם סוכר
- 500 גרם אפרסקים מגולענים וחתוכים לרבעים
- 100 גרם ענבים אדומים
- 2 כפות סוכר וניל גס
- 1/4 כפית אבקת קינמון
- 1 כף מיץ לימון
סיום השטרודל
- 50 גרם חמאה מומסת
- 2 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה
- לשים יחד את כל מרכיבי הבצק (כ-5 דקות) עד שמתקבל בצק חלק. עוטפים בניילון נצמד ונותנים לו מנוחה של שעה.
- המלית: מקציפים חמאה, סוכר, מלח ולימון. מוסיפים בהדרגה חלמונים.
- משרים את האפרסקים והענבים עם הסוכר וניל מיץ לימון ואבקת קינמון.
- מקציפים חלבון ומוסיפים בהדרגה סוכר עד לקבלת קצף קל.
- מקפלים את הקצף יחד עם הפירורי עוגות והאגוזים הטחונים לתוך קציפת החמאה.
- מרדדים את הבצק, ממשיכים למתוח אותו עם גב היד דק מאוד על גבי סדין מקומח פרוס על השולחן.
- מפזרים חמאה מומסת, מורחים את מלית האגוזים בצד אחד של הבצק לכל האורך.
- מפזרים את הפירות המושרים, תולשים את קצות הבצק ומגלגלים אותו מעל המלית בעזרת הסדין.
- מחלקים את השטרודל ל- 2 חלקים, מורחים בחמאה מומסת ואופים ב- 180 מעלות כ-20 דקות.
- מצננים 10 דקות. מפזרים אבקת סוכר ומגישים עם גלידה וניל או רוטב פירות.
טיפים
- יש להקפיד שקציפת החמאה לא תהיה קלה מדי כדי שלא תעלה ותנפח את השטרודל.
- קצף החלבון של המלית צריך להיות קל בלבד כדי שיתערבב טוב עם שאר התערובת.
- יש להשאיר בקצוות השטרודל פתחים כדי שהוא לא יתפוצץ באפייה.