עוד בסדרה "המזון שידע יותר מדי":

 

  (איור: ינאי פרי)

הבריוש שלחם בנאצים אך לא שכח לאהוב

 

  (איור: ינאי פרי)

נקמתו המתוקה של בן הפונדקאי

 

  (איור: ינאי פרי)

עלילות חתיכת הדג שהתאהבה במנגו

_____________________________________________

 

דלעת אפויה ברוטב חלבה

 

מרכיבים (4 מנות)

  • 500 גרם דלעת קלופה ותוכה לקוביות גסות
  • 1/2 כפית קינמון
  • 40 גרם צימוקים כהים
  • 4 מסמרי ציפורן
  • 1/2 כוס סוכר
  • מיץ מ-1/2 לימון

 

לרוטב

  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 3 כפות דבש

 

להגשה

  • שקדים פרוסים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. בזמן שהתנור מתחמם מניחים את הדלעת בסיר. מוסיפים מים עד לכיסוי, ואת הקינמון, הצימוקים והציפורן
  3. מבשלים כ-5 דקות.
  4. מוסיפים את מיץ הלימון והסוכר.
  5. ממשיכים לבשל כ-15 דקות או עד שהדלעת רכה.
  6. שמים בתבנית טיפה עמוקה את הדלעת עם מעט מנוזל הבישול.
  7. אופים במשך 20 דקות.
  8. מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית עם הדבש עד לקבלת רוטב אחיד.
  9. שמים את הדלעת בצלוחיות עמוקות ומעטרים בשקדים פרוסים. מגישים. את הרוטב כל אחד יכול להוסיף בעצמו.