שולחן משחק שמחבר בין מציאות לדמיון, סמארטפון ששולט על מכשירי החשמל בבית ואפילו מדף אינטרקטיבי למקרר - אלה רק חלק מהפרוייקטים שהוצגו בתערוכת הסיום של המעבדה לחדשנות במדיה, שבמרכז הבינתחומי בהרצליה. המעבדה - המסיימת כעת את מחזורה השלישי - חוקרת את עתיד המדיה והטכנולוגיה באמצעות תהליך יצירתי ושיתופי בין סטודנטים, סגל ונותני חסות מהתעשייה, במטרה ליצור ממשקים ואבות טיפוס של חוויות מדיה וטכנולוגיה חדשניות.

 

הרעיון הוא חיבור בין העולם הפיזי והדיגיטלי ויצירת פלטפורמות אינטרנטיות, תוך שימת דגש על מודעות עצמית. הקו המנחה בכל הפרויקטים שהוצגו בתערוכה הוא שהחוויה האינטראקטיבית מעוצבת כמענה לצרכים האנושיים, עוד לפני מימושה הטכנולוגי. במילים אחרות, איך לשפר את איכות החיים שלנו באמצעות טכנולוגיות חדשניות.

 

כל הפרוייקטים בתערוכה מעניינים ויצירתיים. ובכל זאת, היו שני ממשקים שאהבנו במיוחד. על הראשון ביניהם אמונה קבוצת PBI, שיצרה פרוטוטייפ (אב טיפוס) בתחום ניווט מידע באמצעות תזוזה במרחב. כשחושבים על זה, בסביבה הטבעית שלנו משמש המרחק הפיזי של אדם מהאובייקט כדרך ללמוד על היבטים שונים של אותו האובייקט; התקרבות חושפת יותר פרטים והתרחקות מספקת הקשר רחב יותר. הפרוטוטייפ של הקבוצה מעביר את החוויה הזאת לעולם הדיגיטלי, וממחיש את העיקרון על תמונות במוזיאונים. ככל שמתקרבים פיזית לתמונה התלויה על הקיר כך מזהה המסך את המרחק באמצעות המצלמה ומציע מידע יותר מעמיק לצופה. מדובר בממשק שיהיה יעיל במיוחד לקריאת מפות של רכבות או אוטובוסים בזמן חופשה.

 

ואם תמיד רציתם לדעת מה מדד האושר שלכם ביחס לשאר בני האדם, אחת הקבוצות פיתחה פלטפורמה אינטרנטית ואפליקציה סלולרית העונה לשם Mooderator, שיעודה לעורר מודעות לרגעי אושר בחיי היומיום. בתור התחלה, היא מאפשרת למשתמש לדרג את רמת האושר שלו באמצעות האפליקציה בפייסבוק, ולאורך זמן ניתן להשוות אותה עם רמת האושר של משתמשים אחרים. גם אנחנו היינו סקפטים בהתחלה, אבל אחרי סיבוב קצר על האפליקציה, בהחלט מדובר בפרויקט מקסים עם הרבה פוטנציאל.

 

שלא יהיו פה טעויות: כל הפרוייקטים שהוצגו בתערוכה עומדים במבחן המציאות, ומי יודע - אולי יום אחד לכולנו יהיה מדף אינטרקטיבי במקרר.