מתוך התוכנית "אפייה ומתוקים"
המרכיבים (לתבנית בצורת כוכב בקוטר 18 ס"מ)
- 210 גרם חמאה רכה
- 45 גרם דבש או סילאן
- 1/4 לימון מגורד
- קורט מלח
- 100 גרם חלמון
- 100 גרם חלבון
- 100 גרם סוכר חום
- 90 גרם קמח מלא
- 90 גרם קמח כוסמין
- 1 כפית אבקת אפייה
- 150 גרם תמרים מיובשים קצוצים גס
- 120 גרם תפוח עץ ירוק מגורד גס
- 80 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
- 70 גרם חלב
- ספריי שמן ללא לריסוס התבנית
- 100 גרם פיסטוקים טחונים
אופן ההכנה
- מקציפים במעבד מזון חמאה ודבש או סילאן, במשך דקה. מוסיפים בהדרגה חלמונים, המלח וגרידת לימון.
- מנפים יחד קמח ואבקת אפייה.
- מקציפים חלבון ומוסיפים בהדרגה את הסוכר החום עד לקבלת קציפה. מקפלים את קציפת החלבון לתוך קציפת החמאה והחלמון.
- מקפלים את הקמחים יחד עם החלב לתוך הקציפה. מוסיפים יחד תמרים, תפוח עץ ואגוזי מלך.
- משמנים את תבנית הכוכב ומפזרים בתוכה פיסטוקים טחונים. יוצקים את המסה לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
- אופים במשך 40 דקות ומיד הופכים את העוגה מהתבנית על רשת. מצננים בטמפרטורת החדר במשך שעתיים. שומרים לילה בקירור.
טיפים
- חשוב שהקצפת החמאה תהיה חזקה וטובה.
- יש להקציף את החלבון קל ולא חזק מידי.
- אם העוגה מקבלת צבע כהה אפשר להוריד את החום ואחרי 35 דקות לבדוק עם קיסם אם היא מוכנה.