מרכיבים (20 כדורים)
לבצק
- 1/2 כוס 50) גרם) גבינת קשקבל או גבינת פרמזן מגוררת
- 50 גרם חמאה רכה
- 1 כוס 140) גרם) קמח
- 5 כפות 70) מ"ל) חלב
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/4 כפית רוטב טבסקו, אם רוצים
למלית
- 70 גרם גבינה קשה מלוחה (למשל בולגרית, פטה, רוקפור וכו(' חתוכה ל20– קוביות קטנות
להברשה ולציפוי
- כ1/2– כוס 70) גרם) גרגירי פרג שלמים
- 1 ביצה טרופה
אופן ההכנה
- מחממים את התנור לחום בינוני 180) מעלות.( מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- הבצק: שמים בקערה גדולה את כל מרכיבי הבצק ולשים בידיים עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש במקצת.
- המילוי: מחלקים את הבצק ל20- פיסות שוות. משטחים מעט כל פיסה על כף היד ושמים במרכזה קוביית גבינה. סוגרים את הקצוות ומגלגלים לכדור.
- הציפוי: שמים את גרגירי הפרג בקערית. מברישים את כדורי הבצק בביצה הטרופה ומגלגלים אותם בפרג, כך שיצופו לגמרי מכל הצדדים.
- מניחים את הכדורים המצופים בתבנית ואופים 20 דקות, עד שהם משחימים.
- מגישים חם.