מרכיבים (20 כדורים)

 

לבצק

  • ‭1/2‬ כוס ‭50)‬ גרם) גבינת קשקבל או גבינת פרמזן מגוררת
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס ‭140)‬ גרם) קמח
  • 5 כפות ‭70)‬ מ"ל) חלב
  • 1 כפית מלח
  • ‭1/2‬ כפית פלפל שחור גרוס
  • ‭1/4‬ כפית רוטב טבסקו, אם רוצים

 

למלית

  • 70 גרם גבינה קשה מלוחה (למשל בולגרית, פטה, רוקפור וכו‭('‬ חתוכה ל‭20–‬ קוביות קטנות

 

להברשה ולציפוי

  • כ‭1/2–‬ כוס ‭70)‬ גרם) גרגירי פרג שלמים
  • 1 ביצה טרופה 

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות‭.(‬ מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. הבצק: שמים בקערה גדולה את כל מרכיבי הבצק ולשים בידיים עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש במקצת.
  3. המילוי: מחלקים את הבצק ל‭20-‬ פיסות שוות. משטחים מעט כל פיסה על כף היד ושמים במרכזה קוביית גבינה. סוגרים את הקצוות ומגלגלים לכדור.
  4. הציפוי: שמים את גרגירי הפרג בקערית. מברישים את כדורי הבצק בביצה הטרופה ומגלגלים אותם בפרג, כך שיצופו לגמרי מכל הצדדים.
  5. מניחים את הכדורים המצופים בתבנית ואופים 20 דקות, עד שהם משחימים.
  6. מגישים חם.