מתוך התוכנית "הכי טרי שיש"
המרכיבים
- 2 ק"ג נתח שפונדרה עם העצם
- מלח גס
- פלפל שחור
- 1/2 כוס שמן זית
- 10 בצלי שאלוט קלופים
- 2 גזרים קלופים
- 1 ק"ג תפוחי אדמה ראטה קלופים
- 1 ראש שום
- 5 ענפי טימין
- 2 עלי מרווה
- 1 ליטר בירה
- 2 כפות סוכר חום
- 2 כפות חרדל גרגירים
אופן ההכנה
- ממליחים ומפלפלים את השפונדרה. מחממים שמן זית בסיר נמוך ורחב וצורבים בו היטב את השפונדרה משני הצדדים. מעבירים את הנתח לצלחת.
- חותכים גס את הירקות. מוסיפים לסיר את הירקות, הטימין והמרווה וצורבים קלות.
- מערבבים בקערה בירה, סוכר חום וחרדל ויוצקים לשקית קוקי.
- מוסיפים לשקית את הבשר והירקות ומערבבים. 5. מניחים בתבנית ומחוררים קלות את השקית.
- אופים במשך שלוש שעות בתנור שחומם ל-180 מעלות. מגישים עם אורז לבן.