מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"
המרכיבים (לתבנית פאי בקוטר 22 ס"מ)
- חמאה לרכה לשימון
- 400 גרם בצק עלים (קנוי)
למלית
- 2 קופסאות טונה (160 גרם כל אחת)
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות בגודל 2X2 ס"מ
- 3 שיני שום קצוצות דק
- 1 גמבה חתוכה לקוביות קטנות
- 80 גרם זיתים ירוקים חתוכים לפלחים
- 2 ביצים קשות חתוכות לקוביות
- 2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות בגודל 1X1 ס"מ.
- 1 פלפל חריף קצוץ דק
- מלח
- פלפל שחור
- פפריקה
- 1 ביצה טרופה למריחת הבצק
אופן ההכנה
- הבצק: מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים אותם לשני עיגולים בעובי 3 מ"מ. עיגול אחד בקוטר 32 ס"מ (לתחתית) ועיגול שני בקוטר 24 ס"מ (לכיסוי).
- משמנים את התבנית עם מעט חמאה רכה ומהדקים את העיגול היותר גדול (32 ס''מ) לתוך התבנית, מהדקים היטב ומחוררים. מקפיאים את התחתית ואת המכסה לחוד.
- המלית: מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד שהם רכים אך עדיין יציבים.
- מטגנים את הבצל בשמן זית עד שקיפות, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים את העגבניות ומבשלים דקה. מורידים מהאש ומעבירים לקערת ערבוב.
- מסננים את תפוחי האדמה ומוסיפים לתערובת הבצל-עגבניות. מוסיפים גמבה, זיתים, טונה, ביצים קשות, פלפל חריף (לפי בחירה) ומתבלים בפלפל שחור, מלח ופפריקה. מערבבים ומצננים כ-30 דקות.
- מוסיפים את מלית הטונה לתוך התבנית המרודדת והקפואה, מורחים את קצות הדופן העליון בביצה טרופה.
- מוציאים את מכסה הבצק מהמקפיא ומניחים על התבנית. מחכים 2-3 דקות שהבצק יפשיר ואז מהדקים אותו כדי שיידבק לתחתית. מחוררים את המכסה, חותכים את העודפים ומורחים בביצה טרופה. יוצרים משאריות הבצק קישוט ומניחים על המכסה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 10 דקות. מורידים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים 15 דקות נוספות. מצננים את הפאי 30 דקות.
טיפים
- כדי שהמלית לא תהיה יבשה יש לשמור גם את הנוזלים שלה.
- יש להקפיד שבצק העלים יהיה מרודד לעיגול מספיק גדול כדי שאפשר יהיה לסגור אותו היטב.
- כדי שהפאי לא ייתייבש יש להקפיד על זמן האפייה המדויק.