מרכיבים
- 4 תפוחי אדמה
- 10 עגבניות שרי, חצויות
- 4 לימונים כבושים, חתוכים לשישה פלחים
- 1 פלפל חריף, פרוס דק
- 4 נתחי אונגלה (נתח קצבים) במשקל 180 גרם כל אחד
- 1 לימון
- שמן זית
- מלח
- פלפל
- כלים מיוחדים: שיפודי עץ
אופן ההכנה
- מניחים את תפוחי האדמה (כמו שהם, אין צורך לעטוף בנייר אלומיניום) על גחלים לוחשות לכ-40-30 דקות. באמצע הצלייה הופכים אותם לצדם השני. לחלופין, אפשר לצלות אותם על הגריל.
- משפדים את העגבניות, הלימונים הכבושים והפלפל החריף ומניחים על גריל פחמים. צולים מכל הצדדים, עד לחריכה קלה.
- צורבים את נתחי הבשר על הגריל עד למידת ההכנה הרצויה וחותכים לפרוסות.
- מרוקנים את בשר תפוחי האדמה ומערבבים אותו עם העגבניות, הפלפלים והלימונים הכבושים. מתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל.
- עורמים את הסלט החם בצלחת ומניחים מעליו את נתחי הבשר. מזלפים מעל הכל שמן זית.
- מאיר אלאלוף הוא סו-שף במסעדת "מסה" בתל אביב וכותב את הבלוג "שובב קולינרי
"