המרכיבים
- 10 ראשי ארטישוק טריים
- 1/2 ק"ג תרמילי פול ירוק מנוקים
- 3/4 כוס שמן זית
- 1/2 כוס לימון כבוש, מנוקה מזרעים וקצוץ גס
- 1 כוס מים
- 1 כפית כמון
- 10 שיני שום קצוצות
- מיץ מלימון אחד
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- קולפים את הארטישוקים בעזרת סכין משוננת. סוחטים עליהם מעט לימון למניעת השחרה.
- מבשלים את הארטישוקים והפול בסיר עם מים רותחים, לימון ומלח למשך 10 דקות. מסננים.
- מחממים בסיר נוסף את השמן, מוסיפים את הארטישוקים והפול ואת יתר המרכיבים. מרתיחים ומנמיכים את האש. מבשלים מכוסה כ-20 דקות.