מרכיבים (כ-20 קובות)
לבצק הקובה
- 8 תפוחי אדמה מזן דזירה (בזן זה יש פחות מים ולכן קל יותר לעבוד אתו)
- 1/4 1 כוסות קמח מצה
- מלח
- פלפל שחור
למילוי
- 1 ק"ג בצל קצוץ
- 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
- 1/4 כוס צנוברים
- 1/2 כוס צימוקים
לטיגון
- 2 ביצים טרופות
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
- מכינים את הבצק: מקלפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם במים רותחים עד שהם מתרככים. מסננים. מועכים לפירה, מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מכינים את המילוי: מטגנים במחבת את הבצל במעט שמן עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הבשר הטחון ומאדים כ-20 דקות, עד שהבשר מוכן. מורידים מהאש, מוסיפים צימוקים, צנוברים מלח ופלפל, ומערבבים.
- יוצרים מבצק הקובה כדורים בגודל של לימון. באמצעות האגודל יוצרים גומה בכל כדור, ממלאים אותה במילוי וסוגרים. משטחים מעט את הקובות.
- טובלים את הקובות בביצה הטרופה ומטגנים בשמן חצי עמוק במשך 3-2 דקות מכל צד, עד להזהבה.