מרכיבים (20-15 קובות)
לבצק הקובה
- 3 כוסות אורז מבושל, בטמפרטורת החדר
- 2 ביצים
- 3/4 כוס קמח מצה
- מלח
- פלפל שחור
למילוי
- 1/2 1 ק"ג בצל קצוץ
- 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
- צימוקים לפי הטעם
- צנוברים לפי הטעם
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- שמים בקערה את כל מרכיבי הבצק ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מטגנים במחבת את הבצל במעט שמן עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הבשר הטחון ומאדים כ-20 דקות, עד שהבשר מוכן. מורידים מהאש, מוסיפים צימוקים, צנוברים מלח ופלפל, ומערבבים.
- יוצרים מבצק הקובה כדורים בגודל של לימון גדול. באמצעות האגודל יוצרים גומה בכל כדור, ממלאים אותה במילוי וסוגרים. משטחים מעט את הקובות.
- מטגנים את הקובות בשמן חצי עמוק במשך 3-2 דקות מכל צד, עד להזהבה.