המרכיבים:
- 100 גרם חמאה
- 200 גרם שוקולד מריר מומס
- 1 כפית אבקת קפה נמס מומס במעט מים חמים
- 5 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 50 גרם קמח תפו"א מנופה
- 3/4 כוס אבקת שקדים
- 1/2 שקית אבקת אפייה
להגשה:
- גלידת וניל
אופן ההכנה:
- ממיסים חמאה ומערבבים עם השוקולד המומס בעזרת מרית. מוסיפים את הקפה ומערבבים.
- מקציפים ביצים בשלמותן יחד עם הסוכר 7-5 דקות במהירות גבוהה, עד קבלת קציפה תפוחה ובהירה.
- יוצקים חלק מהקציפה לתוך השוקולד ומקפלים. מעבירים את התערובת לתוך הקציפה שנותרה ומקפלים במהירות.
- מוסיפים אבקת שקדים, קמח תפו"א ואבקת אפייה ומערבבים לתערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר קטן ומזלפים עוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך 13 דקות.
- מוציאים ומצננים לחלוטין. ממלאים גלידת וניל בין שתי עוגיות.