מרכיבים (תבנית בגודל 25X15 ס"מ)
- 200 גרם חמאה
- 250 גרם שוקולד
- 5 ביצים (גודל M)
- 200 גרם (1 כוס) סוכר
- 80 גרם (חצי כוס ועוד כף) קורנפלור
- 30 גרם (3 כפות) אבקת קקאו
- 50 גרם שוקולד צ'יפס
- 100 גרם אגוזי פקאן שלמים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- ממיסים את השוקולד והחמאה בבאן מרי - סיר המונח מעל סיר גדול יותר שבו מים הרותחים בעדינות (מקפידים שהסיר העליון לא ייגע במים). אפשר גם להמיס אותם במיקרוגל – מניחים בקערה, מחממים 30 שניות (לא יותר!) מערבבים וחוזרים על החימום והערבוב עד שהשוקולד והחמאה נמסים לחלוטין. חשוב לא לחמם את השוקולד על אש ישירה, כי הדבר ישרוף אותו.
- מערבבים את הביצים והסוכר רק עד שנוצרת תערובת אחידה. ערבוב ארוך מדי יגרום לבראוניז להיות דביקים.
- יוצקים את השוקולד המומס לתערובת הביצים ומערבבים היטב.
- מוסיפים לתערובת את החומרים היבשים ואת השוקולד הצ'יפס ומערבבים עד שהתערובת הופכת לאחידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית. מפזרים עליה את הפקאנים ודוחפים אותם קצת לתוכה.
- אופים במשך כ-18 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע (חשוב לא לאפות יותר מדי, כדי שהעוגה לא תתייבש).
נעמה שטייר היא השפית-קונדיטורית של עמליה - בית קפה ומאפייה ביפו