מרכיבים
- שמן לטיגון
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 1/2 ק"ג בשר בקר (חזה בקר או זרוע בקר) חתוך לקוביות לא קטנות (אפשר גם להשתמש בכנפי עוף ובגרוגרת עוף)
- 2 עגבניות חתוכות לפרוסות עבות או לשמונה פלחים
- 2 עגבניות מרוסקות בפומפייה
- 3-2 פלפלים חתוכים לרבעים
- 1/2 1 כוסות מים רותחים
- 5-4 כפות סוכר
- 1 כפית מלח שטוחה
אופן ההכנה
- שמים את הבצלים הקצוצים בסיר עם מעט שמן ומניחים מעליהם את חתיכות הבשר. מבשלים על אש בינונית-גבוהה ומערבבים מדי פעם עד שהבשר והבצלים משחימים.
- מוסיפים לסיר את העגבניות החתוכות, העגבניות המרוסקות והפלפלים.
- יוצקים לסיר כוס עד כוס וחצי מים רותחים – רק עד כדי כיסוי הבשר והירקות.
- מוסיפים את הסוכר והמלח, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש קטנה מאוד עד שהבשר מתרכך.
- רצוי להניח מתחת לסיר תחתית מתכת עם חורים, שמיועדת לבישול ארוך על אש קטנה. תפקידה לפזר את חום האש באופן אחיד על פני כל תחתית הסיר.
גיוון
- אפשר להוסיף למתכון מעט אבקת מרק עוף ומעט מיץ לימון טרי.
מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר