מתכון של איתן רביב מנתניה.
מרכיבים
- 300 גרם תערובת גבינות (איזה סוגים שאוהבים או מה שנשאר במקרר)
- 1/2 חבילה (250 גרם) פסטה מכל סוג שהוא
- 5 ביצים
- 1 כפית פלפל שחור טחון
- 1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה
- מבשלים את האטריות עד ריכוך, שוטפים ומסננים.
- מערבבים יחד את האטריות והגבינות (גבינה צהובה מגררים, גבינה בולגרית מפוררים), מוסיפים את הפלפל השחור ומערבבים.
- מחממים את השמן במחבת טפלון ומעבירים את העיסה למחבת.
- מטגנים על אש קטנה מאוד 1/2 שעה.
- כשהפשטידה מטוגנת היטב מצידה התחתון מחליקים אותה על גבי צלחת ומחזירים למחבת הפעם על צידה השני. מטגנים עוד 1/4 שעה.
מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר