מרכיבים (2 מנות)
- 1 כף שמן
- 3 כפות משחת קארי אדום
- 350 גרם סינטה פרוסה לרצועות דקות
- 15 עלי קפיר ליים
- 300 גרם נצרי במבוק חתוכים לפרוסות דקות
- 10 חצילים תאילנדיים, פרוסים
- 600 מ"ל (2 פחיות) חלב קוקוס
- 1 פלפל חריף אדום טרי חתוך דק
- 3 כפות סוכר
- 1 כף רוטב דגים
- 4 גבעולי בזיליקום (העלים בבד)
אופן ההכנה
- שמים את השמן ומשחת הקארי בסיר שניצב על אש נמוכה. לאחר כדקה מוסיפים את הבשר ואת עלי הקפיר ליים ומטגנים כ-3 דקות תוך כדי ערבוב (על אש נמוכה).
- מוסיפים את נצרי הבמבוק והחצילים, מערבבים ומוסיפים 150 מ"ל חלב קוקוס. מבשלים על אש נמוכה 5 דקות.
- מוסיפים את שארית חלב הקוקוס ומגבירים לאש בינונית. מוסיפים את הפלפל החריף, הסוכר ורוטב הדגים, ומבשלים כ-20 דקות (לא להגיע לרתיחה).
- דקה לפני ההגשה מוסיפים את עלי הבזיליקום.