מרכיבים (6 מנות)
לעוף
- 1/2 כף חרדל (מומלץ דיז'ון)
- 1 כף סירופ מייפל (או דבש או סילאן)
- 1/3 כוס שמן
- 250 גרם חזה עוף, חתוך לנתחים של 2 ס"מ
לאורז
- 1 כוס אורז
- 1/2 כוס צימוקים כהים
- 3/4 כפית מלח
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 2 1/2 כוסות מים
- 1/2 כוס עדשים כתומות
אופן ההכנה
- השריית העוף: שמים בקערה בינונית את החרדל, סירופ המייפל ו2 כפות מהשמן ומערבבים. מוסיפים את נתחי העוף ומערבבים כך שהרוטב יכסה את כל הנתחים. משהים 10 דקות.
- האורז: יוצקים לסיר בינוני 3-2 כפות מהשמן ומחממים על להבה בינונית. מוסיפים את האורז והצימוקים ומטגנים תוך ערבוב כ-2 דקות. מור סיפים את המלח, הפפריקה והקינמון וממשיכים לטגן, תוך ערבוב, דקה שתיים. מוסיפים שתי כוסות מים וחצי, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות. מסירים את המכסה, מוסיפים את העדשים ולא מערבבים (אם צריך, מוסיפים מעט מים רותחים). מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 10-8 דקות, או עד שהאורז והעדשים מוכנים. מסירים מהכיריים.
- טיגון העוף: בזמן שהאורז מתבשל, מחממים את שארית השמן במחבת (מומלץ במחבת מחורצת, עם "פסים") וצורבים את נתחי העוף דקה שתיים מכל צד.
- ההגשה: מערבבים בעדינות את האורז והעדשים ומגישים בקעריות עם נתחי העוף מלמעלה.