מרכיבים (12 מנות)
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 350 גרם טופו
- ½ כפית רוזמרין קצוץ
- 2 עגבניות קטנות בשלות, קצוצות דק
- 1/3 כוס אגוזי פקאן טחונים
- ½ כפית חומץ בלסמי
- 2 כפות רסק עגבניות (לא חובה)
- מלח ופלפל שחור
- 12 פטריות שמפיניון שטופות (ללא גבעולים)
להגשה
- ¼ כוס בצל ירוק, קצוץ
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מחממים במחבת רחבה 2 כפות שמן זית עם מעט מלח. מוסיפים בצל ושום ומקפיצים 2 דקות. מפוררים פנימה את הטופו ומקפיצים עוד 5 דקות. מוסיפים רוזמרין ועגבניות ומבשלים על להבה קטנה 10 דקות או עד שהתערובת די יבשה.
- מערבבים פנימה אגוזים, חומץ רסק עגבניות )אם רוצים( ומתבלים במלח ובפלפל שחור יוצקים מעל את שארית שמן הזית.
- בעזרת כף ממלאים כל פטרייה בתערובת. לוחצים בעזרת גב הכף כדי להדק את המלית פנימה. אופים 20 דקות, מקשטים בבצל ירוק ומגישים.