מרכיבים (4 מנות)
- 3 כפות שמן זית או שמן קנולה
- 1 בצל, קלוף וחתוך לקוביות או מגורר
- 2 שיני שום, קלופות וקצוצות
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כף משחת קארי אדום או 1 כפית סחוג אדום (לא חובה)
- 1 כוס עדשים כתומות, שטופות ומסוננות
- 5 כוסות מים
- מלח
- פלפל שחור טחון טרי
- 2-3 כפות מיץ לימון טרי
- 2 כפות כוסברה קצוצה (להגשה)
אופן ההכנה
- בסיר בינוני, מערבבים את השמן עם הבצל, השום והכמון. מניחים על להבה בינונית ומטגנים־מערבבים כמה דקות, עד שהבצל מתחיל להזהיב. מוסיפים את משחת הקארי, מערבבים ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים לסיר את העדשים והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה ומבשלים על סף רתיחה במשך 25 דקות, עד שהעדשים מתרככות. מתבלים במלח ובפלפל שחור ומוסיפים מיץ לימון.
- יוצקים את המרק לקעריות הגשה וזורים מעל כוסברה קצוצה. מזליפים מעט שמן זית מסביב ומגישים.
טיפ
- לתוספת חלבון, אפשר להוסיף למרק לפני ההגשה פרוסות ביצים קשות, קוביות טופו או רצועות חזה עוף מבושל.