Xnet  דיאטה  מאגר המתכונים: דיאטטי ובריא  ירקות ותבשילים
פילאף טבעוני צהוב עם אורז, גזר וגרגירי חומוס
ילנה ויינברג
פורסם: 16.08.17, 20:19
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפסת כתבה הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה >>
לכתבה זו התפרסמו 9 תגובות ב-4 דיונים
 
1. סעיף 6: 20 דקות בלי מכסה ?
ר   (17.08.17)
2. אפשר להשתמש באבקת כורכום במקום?
מיטל   (17.08.17)
אם כן, מה הכמות?
3. אורז מלא
ת   (18.08.17)
אפשר במקום עם אורז מלא? כמה מים וזמן לאורז מלא?
מדוע לא מערבבים את התיבול עם האורז אלא מפרידים?
תודה!
4. הערות שלי למתכון
פנינה ,   דרום   (20.09.17)
אני מכירה טוב את המאכל הזה ויש לי כמה הערות: את האורז צריך לשטוף כמה פעמים ולהשרות במיים קרים למשך 40 דקות. ל2 כוסות אורז צריך לקחת 750-1000גרם גזר-אחרת לא יוצא טעים. את הגזר יש לטגן במחבת גדולה עם 100-150 גרם של שמן בניפרד (לא עם הבצל) עד לריכוך של הגזר ,יש לעשות זאת לפני טיגון הבצל ואורז ולשמור את הגזר חם עד להוספה שלו לאורז (אפשר להשאיר אותו על אש קטנה והערבב מידי פעם). את הבצל יש לטגן עם כמה כפות של שמן כמו שכתוב במתכון כשהוא מוכן להוסיף אורז ולהמשיך לטגן תוך כדי ערבוב 2 או 3 דקות. להוסיף תבלינים ,אפשר גם להוסיף משהוא חריף כמו פתיתי צ'ילה או הריסה,חומוס מבושל,להוסיף מים רותחים שיהיו כ2-3 סמ' מעל האורז , תוך כדי ערבוב לבשל על אש גבוהה עד שגובה המיים משתווה עם גובה האורז, לעשות אש נמוכה מאוד,מלמעלה להוסיף במהירות את הגזר המטוגן החם (לא לערבב!!!) לסגור את סמסכה , אני מניחה מגבת מקופלת על המכסה - להיזהר מאוד שהיא לא תגיעה לאש!!! לבשל 20 דקות. אחרי זה להשאיר סיר כמו שהוא מכוסה עוד כ15דקות ללא אש. לפתוח את המכסה ולערבב מאוד בזהירות. תבשיל הזה מאוד טעים, שווה את השקעה ð゚リハ