אני מכירה טוב את המאכל הזה ויש לי כמה הערות: את האורז צריך לשטוף כמה פעמים ולהשרות במיים קרים למשך 40 דקות. ל2 כוסות אורז צריך לקחת 750-1000גרם גזר-אחרת לא יוצא טעים. את הגזר יש לטגן במחבת גדולה עם 100-150 גרם של שמן בניפרד (לא עם הבצל) עד לריכוך של הגזר ,יש לעשות זאת לפני טיגון הבצל ואורז ולשמור את הגזר חם עד להוספה שלו לאורז (אפשר להשאיר אותו על אש קטנה והערבב מידי פעם). את הבצל יש לטגן עם כמה כפות של שמן כמו שכתוב במתכון כשהוא מוכן להוסיף אורז ולהמשיך לטגן תוך כדי ערבוב 2 או 3 דקות. להוסיף תבלינים ,אפשר גם להוסיף משהוא חריף כמו פתיתי צ'ילה או הריסה,חומוס מבושל,להוסיף מים רותחים שיהיו כ2-3 סמ' מעל האורז , תוך כדי ערבוב לבשל על אש גבוהה עד שגובה המיים משתווה עם גובה האורז, לעשות אש נמוכה מאוד,מלמעלה להוסיף במהירות את הגזר המטוגן החם (לא לערבב!!!) לסגור את סמסכה , אני מניחה מגבת מקופלת על המכסה - להיזהר מאוד שהיא לא תגיעה לאש!!! לבשל 20 דקות. אחרי זה להשאיר סיר כמו שהוא מכוסה עוד כ15דקות ללא אש. לפתוח את המכסה ולערבב מאוד בזהירות. תבשיל הזה מאוד טעים, שווה את השקעה ð゚リハ
|