Xnet  דיאטה  לאכול בריא
קֶפִיר טיים: משקה חלב שעוקף בסיבוב כל מה שיש לכם במקרר
ענבר חוברה
פורסם: 25.06.17, 08:33
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפסת כתבה הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה >>
לכתבה זו התפרסמו 28 תגובות ב-17 דיונים
 
1. אופציה נוספת - להבין שיש עוד מחלבות פרט לתנובה וטרה
ולקנות מוכן   (25.06.17)
2. מרכז
nana   (25.06.17)
כמה שהיא דומה לאמא שלה.
כיף לאמא שלמה ליאורה חוברה שיש לה בת - דור המשך לעשייה...
נראית מתאימה לבני נוער - טרנד אוכל מזין בריא
נחמדה מאוד.
בהצלחה
3. זה מסוג הדברים
(25.06.17)
שרק מי שיושב בבית ואין לו במה למלא את הזמן יכין לבד. או לחלופין, מישהו שהעיסוק שלו זה אוכל. בכל מקרה לא האדם הסביר, העסוק והממוצע.
4. אפשר לא מחלב פרה ? חלב סויה ? לרגישים לחלב !
פרוביוטיקה   (25.06.17)
חלב לא עושה לי טוב, ואני דווקא צריך פרוביוטיקה,
אפשר עם חלב סוייה ? שקדים ?
5. דיוק
(25.06.17)
אולי כדאי להפסיק לקרוא להם זרעים, לאור העובדה ש"הם" לא זרעים ולא צמחים, אלא יצורים חיים - צבר פטריות וחיידקים.
6. קפיר
חדוה ,   ת"א   (25.06.17)
האם קפיר ואיירן זה אותו דבר?
7. תודה ענקייייתתת
ענבר חוברה   (26.06.17)
תודה רבה יקירתי!
8. דווקא לא...
ענבר חוברה   (26.06.17)
אני מאוד עסוקה, וכן העיסוק שלי הוא באוכל אבל התהליך לוקח בדיוק 3 דקות וממלא את הגוף בחיידקים טובים שיתנו לכל מי שצורך אותם עוד שנים יפות על הפלנטה.. כדי להיות עסוקים ;)
9. בטח!
ענבר חוברה   (26.06.17)
כתוב בכתבה שאפשר להשתמש בתחליפי חלב צמחיים, אך בגלל שבמקור זרעי הקפיר ניזונים על לקטוז, חייבים לעשות ״ריענון״ שזה בעצם להשתמש בחלב מן החי, פעם אחת לכל 10 מחזורים.
אני אישית מאוד אוהבת להשתמש בחלב עיזים, גם לפני תהליך ההחמצה הוא קל יותר לעיכול וגם בכל אופן תהליך ההחמצה מבוסס על הלקטוז שבחלב כך שכמעט ולא נשאר לקטוז ביוגורט שנוצר לאחר הסינון.
בהצלחה!
10. הפטריה היוגית
ענבר חוברה   (26.06.17)
בעולם מכירים את זה כ״זרעי קפיר״ ולכן לא יכולנו להשתמש בשם אחר.. אבל כן הסברנו שהם לא זרעים..
״הפטריה היוגית או הגרגירים האחראים על ייצור הקפיר, נראית מבחוץ כמו פרחי כרובית קטנים ולבנים, מבפנים מדובר בעצם על שילוב של שמרים וחיידקי חומצה לקטית.״
11. לגבי השטיפה במי ברז
תמי ,   פתח תקווה   (26.06.17)
שמתי לב שבארץ חלק מציעים לשטוף הגרגירים. במי ברז יש כלור. האם הכלור לא מזיק או ממית את הגרגירים? יש לי את הספר Cultured Food for Health שם לא מוזכר בכלל שטיפת הגרגירים. מדוע יש צורך לשטוף אותם והאם זה הכרחי? תודה
12. אז הבנתי את ההסטוריה והבנתי איך להכין
אחת ,   IL   (03.07.17)
אבל לא הבנתי איזה יתרון יש לזה, מה זה נותן לגוף?
13. מה עושים עם מי קפיר?
דקלה ,   דרום   (15.10.17)
קניתי קפיר, חשבתי שזה משקה יוגורט אבל זה רק מים. מה עושים עם זה????
14. רגישות לשמרים
הדס   (17.06.19)
תודה רבה על הכתבה.
האם מותר לרגישים לשמרים?
15. גרגירים קיפר
אלנה ,   ראש פינה   (17.07.19)
שלום רב, אני רוצה להשיג גרגרים קיפר
16. מכינה שנים את משקה הקפיר
לילי ,   רחובות   (23.11.19)
בואי אלי ואתן לך זרעי קפיר והדרכה חייה איך ליצור מהם את משקה הקפיר.
17. דחוף גרגרים
לומא   (16.01.20)
היי , אני ממש חייבת להשיג את הגרגרים !! ממי / איפה אני יכולה לקנות???