Xnet  אוכל  מתכונים  דגנים וקטניות
איך מכינים פתיתים מושלמים אחד-אחד - ועם טעם נהדר
דורית מנו - טל אור
פורסם: 24.01.17, 09:59
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפסת כתבה הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה >>
לכתבה זו התפרסמו 24 תגובות ב-17 דיונים
 
1. לדורית שלום
שרה   (24.01.17)
קראתי את המתכון שלך לפתיתים אני גם סבתא ומכינה את הפתיתים כמעט כמוך ואוהבת לראות את הנכדות שלי אוספות אותן בין האצבעות הקטנות שלהן ומכניסות לפה. לפעמים אני מוסיפה להם קצת אפונה וגזר טרי חתוך לקוביות קטנות ומבשלת ביחד (לא, לא מתעצלת לעמוד ולחתוך את הגזר לקוביות קטנות כי יש את המכשיר הנפלא הזה שחותך הכל לקוביות קטנות.) אני מטגנת בצל עם שתי כפות שמן זית ושמה את הפתיתים ומטגנת מעט - לא משחימה. מוסיפה מים. אני שמה מים כסנטימטר וחצי מעל גובה הפתיתים ממליחה ומערבבת ושמה לפעמים גם כפית אבקת מרק וכורכום ושמה מהתחלה על אש קטנה ומכסה את הסיר ונותנת לזה "לעבוד" עד שהמים נספגו בפתיתים והן רכות ולא נשארו מים בסיר. מכבה את תנור הבישול שלי - לצערי אני מבשלת על חשמל ולא על גז - ומשאירה את הסיר על פלטת החשמל סגור בלי לגעת בו. מערבבת אחר כך קלות עם מזלג ומגישה עם קציצות או שניצל או פולקס של עוף מהתנור. לאמר את האמת, למחרת אם נותרו פתיתים, כשהן קרות הן יותר טעימות.
נכנסתי לאתר האוכל שלך ורציתי לכתוב לך כמה דברים אבל אין אפשרות להגיב שלא בפייסבוק. אני לא בפייסבוק וגם אין לי שום עיניין להכנס לשם יותר אחרי שיצאתי משם פעם אחת. מקווה שתשני את המצב ותתני אפשרות להגיב גם בלי פייסבוק.
מאחלת כל טוב והמשך שמחה בבישול.
2. מתכון למתחילים?
(24.01.17)
3. זה המון שמן
חגית   (24.01.17)
אני מכינה עם 2 כפות שמן על חבילה שלמה של פתיתים ולפי מה שכתוב מאחורי השקית.
מטבלת עם מלח גרוס וקצת פלפל שחור. יוצא אחד אחד וטעיםםם.
זמן בישול 6-7 דקות.
4. פתיתים
רות   (24.01.17)
זה לא שום מתכון, ככה עושים כולם פתיתים. אין צורה אחרת, כמו אורז בדיוק
אפשר לטגן בצל או גם להוסיף כמה גרגירי אפונה וגזר אבל בכללי ככה עושים
פתיתים
5. פתיתים
יהודית ,   קרית חיים   (24.01.17)
לא יודעת למה, בכל זאת ציפיתי למתכון פשוט עם איזה טוויסט בעלילה, השראה משהו.
יותר בסיסי וסתמי מזה אין.
6. 20-30 דקות?
אורית ,   תל אביב   (24.01.17)
מה זה 20-30 דקות?! יש 10 דקות שלמות בינהם!!
חברים. 20 דקות בול על השעון על האש הכי קטנה שיש לכם. מכסה סגור ולא לפתוח!
אחרי 20 דקות. לכבות את האש. לפתוח, להוסיף חצי כוס מים רותחים, לערבב, לשים ניר סופג ועליו את המכסה לעוד 10 דק'. בתיאבון.
7. המתכון שלי
מיכל ,   חיפה   (24.01.17)
לדעתי לא צריך 4 כפות שמן לכל כך מעט פתיתים כדי שיצאו טובים ואחד אחד.מספיק גם חצי כף שמן כדי להשחים אותם.מוסיפים לפתיתים מים רותחים, מבשלים 5-6 דקות עם מכסה חצי סגור, מכבים את האש ונותנים לעמוד עם מכסה סגור עוד 5 דקות.יוצא לא פחות טוב, הרבה יותר מהיר והרבה פחות עבודה.
8. בדיוק שוברת את הראש מה לבשל היום
תודה   (24.01.17)
9. פתיתים זה אוכל לעניים
(24.01.17)
כאילו, למה לאכול פתיתים כשיש את הדבר האמיתי?
יש אורז..
יש פסטה..
אז מה הערך המוסף בלאכול פתיתים?
לפי מה שאני יודעת זה גם פחוץ בריא.
10. גם לפתיתים של אסם של 6 דק הכנה?
מישהי   (24.01.17)
11. למדתי מטבח מקצועי - ללא בישול ארוך
סמדר   (25.01.17)
מטגנים, מוסיפים מה שרוצים, מביאים לרתיחה, סוגרים עם מכסה ומכבים את האש.
הפתיתים יספחו את המים ויתבשלו מהחום, לאחר 20 דקות מסירים מכסה, מערבבים עם מזלג, ויוצא אחד אחד ובמרקם נפלא.
12. פתיתים עים מאוד אבל מתכון בדוק להעלאת הסוכר לגבהים..
גלית   (24.01.17)
13. הבעיה היא שאחרי ששמים במקרר, הכל נהיה גוש גדול
שרית   (25.01.17)
גם אני עושה כך פתיתים ואחרי הבישול זה יוצא בסדר ולא דביק.
הבעיה כאשר את מה שנשאר בסיר אני שמה במקרר, אז למחרת הכל נדבק אחד לשני ויוצא גוש אחד גדול.
זאת הבעיה ועדיין לא הצלחתי לפתור אותה.
כי אני מבשלת בערב בשביל למחרת ואז למחרת כשאני מוציאה מהמקרר הכל דביק.
14. פתיתים מבשלים 6 דקות על השעון
טלי   (14.07.19)
ככה כתוב באריזה ולא צריך יותר. 20 -30 דקות? למה? מכינים כמו שכתוב באריזה ויוצא מושלם. לא צריך להסתבך
15. כמות מים
עדי   (14.07.19)
כמות המים מפילה את הדיוק במתכון !
מה זאת אומרת כוס וחצי 2 כוסות מים לפי מה יודעים ???
16. פתיתים מכינים כמו פסטה
(14.07.19)
מרתיחים מים, שופכים פנימה את הפתיתים, מבשלים עד לרמת הנגיסות
האהובה (טיפה רך מאל-דנטה), שופכים לקערת סינון, מקררים
עם מים זורמים, מחזירים לסיר עם מעט שמן זית על מנת שלא ידבקו.
מתבלים לפי הטעם (אני מעדיף כפית של ציר בקר קנור).
17. 30 דקות???
ג   (26.04.20)
מבשלת 5-10 דקות כמו שכתוב על האריזה ויוצא מושלם