Xnet  אוכל  מתכונים  מרקים
מרק פטריות עשיר וקל עם גריסים ותפוחי אדמה
דורית מנו - טל אור
פורסם: 04.12.16, 23:44
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפסת כתבה הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה >>
לכתבה זו התפרסמו 16 תגובות ב-9 דיונים
 
1. מרק פטריות וגריסים
רחל ,   ראשון לציון   (05.12.16)
האם ניתן להשתמש בפטריות רגילות ?
2. מה נשאר מ 5 כוסות מים
(05.12.16)
אחרי שעה בישול? נשמע מוזר
3. מה זה פטריות חורש?
(05.12.16)
4. הכנתי ויצא מדהים!
שרון ,   שרון   (05.12.16)
מחמם ומשביע כארוחת ערב חורפית. עם המים כמו במתכון, זה יוצא יותר "נזידי", ואצלנו דווקא אהבו. כדי לקצר תהליכים, ויתרתי על בצל טרי וכשהגיע הזמן להוסיף הגריסים והמים, הוספתי גם בצל יבש מטוגן שנעשה רך במהלך הבישול. במקום סלרי שלא היה בנמצא, הוספתי כף שטוחה של אבקת פטרוזיליה. יאם!
5. זה מה שנקרא
(05.12.16)
מרק קרופניק פולני אבל לא ככה מכינים אותו. ולא צריך לבשל את גריסי הפנינה בסיר מים לחוד. וחסר גם קצת גזר במרק הזה לטעם: בסיר של 5 ליטר מטגנים בצל מוסיפים את גריסי הפנינה ומטגנים גם אותם כמה שניות, מוסיפים תפוחי האדמה, גזר חתוך לקוביות קטנות או מגורד, וקצת סלרי לבן קלוף וחתוך לקוביות קטנטנות ואת הפיטריות ומטגנים גם אותם כדקה. מוסיפים מים עד כמעט לגובה הסיר מתבלים במלח, פלפל לבן וקצת אגוז מוסקט ומי שאוהב יכול להוסיף עלה דפנה ו3 גרגרי פלפל אנגלי. מבשלים עד לרתיחה ואז מורידים את האש ומבשלים עד שתפוחי האדמה והגריסים רכות ( 40 דקות בערך). מגשים עם קישוט של פטרוזיליה ושמיר קצוצים. יש שמוסיפים בהגשה שמנת חמוצה. ויש שמתבלים גם במיץ לימון טרי.
6. רעות
איציק אסתרקין ,   מודיעין מכבים רעות   (29.01.17)
מציע להוסיף למרק קוביות גזר מגזר בינוני וכף גדושה אבקת מרק פטריות
7. מרכז
אסף   (20.02.17)
המרק עצמו יצא בסך הכל טעים, אבל הכללת המילה "קל" בכותרת, לטעמי מטעה. יש כאן מספר שלבים, ובסך הכל התעסקתי בסיפור הזה של המרק זמן ארוך מדי. מבחינתי מרק זה לשים את כל המרכיבים בסיר אחד, להרתיח ולבשל. כאן צריך לבשל גריסים לחוד, לטגן בצל, תפוחי אדמה ופטריות לחוד, ואז לערבב הכל ביחד ולבשל שעה.

מכל מקום, כאמור, יצא טעים בסוף, וזה מה שחשוב!
8. מעולה
יעל ,   טקסס ארהב   (16.01.18)
יום קר אצלנו בטקסס, אז ניסיתי.....יצא יותר ממעולה הטעמים- כמו נזיד. ליקקנו את האצבעות. השתמשתי בפטריות שמפניון טריות, והוספתי קצת אבקת מרק פטריות לטעמים.
9. בשר
ענבל   (07.03.18)
ניתן להוסיף בשר?